invalwerk

invalwerk

invalwerk

Zoek je als bestaande band een tijdelijke zangeres door bijvoorbeeld ziekte of verlof? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kan snel en gemakkelijk liedjes instuderen en meerstemmigheid vind ik helemaal leuk.

Ingrid heb ik leren kennen als een veelzijdig zangeres, die veel verschillende stijlen aankan. Ze is drie jaar lang een belangrijke aanwinst voor onze band geweest. Niet alleen wat haar kwaliteiten als zangeres betreft: als persoon is ze tevens een verbindende factor gebleken. Daarnaast is ze ook nog eens gezellig en heeft ze duidelijk plezier in wat ze doet.
Afgaande op haar stem zou je misschien niet gelijk aan het zingen van rockmuziek denken. Maar… schijn bedriegt: ook hier wist ze ons te verrassen en heeft ze bewezen zonder moeite nummers als van Anouk, Alanis Morissette en Skunk Anansie te kunnen temmen.
Voor mij liggen Ingrid’s grootste kwaliteiten in haar toonzuiverheid, haar grote stembereik (vraag haar maar eens ‘Loving You’ van Minnie Ripperton te zingen!), en haar gevoel voor detail: ze weet precies waar ze mee bezig is en heeft daarmee (naast de al genoemde toonvastheid) controle over dynamiek en tempo van een nummer. Gecombineerd met de passie die ze in haar zang gooit weet ze je dan ook zeker te raken.
Doordat ze gaat voor kwaliteit staat ze ook open voor feedback: tips pakt ze direct op, zonder zich aangevallen te voelen. Zelf is ze eveneens bereid om de band van aandachtspunten te voorzien. Kenmerkend voor iemand die goed weet waar ze mee bezig is. Hierdoor krijgen de puntjes op de ‘i’ van een nummer de aandacht die het verdient.
Tot slot mag niet onbenoemd blijven dat Ingrid altijd goed voorbereid op de repetities en optredens kwam: ze heeft een setlijst snel in de vingers en is daardoor snel inzetbaar. Zo kon zij destijds al binnen twee weken na de eerste kennismaking met onze band het podium op.

– Edwin Meure,
 Ex-bassist ‘No Delay’